College Lelystad wil drie wegen bij nieuw ziekenhuis

Het college van burgemeester en wethouders in Lelystad wil drie wegen om het gebied rond het nieuw te bouwen ziekenhuis in de toekomst ontsluiten.

De hoofdontsluiting voor bezoekers en personeel blijft op de Ziekenhuisweg, waar ook nu de toegang is voor het huidige ziekenhuis. Ook in de nieuwe situatie kunnen bezoekers via deze route de parkeerplaats van het ziekenhuis bereiken. Helemaal nieuw wordt een weg rechtstreeks van de Zuigerplasdreef naar de zuidkant van het ziekenhuis. Deze weg is bedoeld als toegang voor de eerste hulp en ambulances.

Geen kruising meer met fietsers
Verder moet er ook een nieuwe rechtstreekse aansluiting komen vanaf de Gordiaandreef voor automobilisten naar het GGZ gebouw Meerzicht en woongebouw De Leyakkers van wooncoöperatie Centrada. In de huidige situatie is er nog een kruising met het doorgaande fietspad. Dit zou in de nieuwe situatie niet meer aan de orde zijn.

St. Jansdal heeft vorig jaar een overeenstemming met de gemeente bereikt om een compleet nieuwe zorgcampus te ontwikkelen in het gebied waar nu nog het oude ziekenhuis ligt. Een nieuw te bouwen ziekenhuis op het huidige parkeerterrein is onderdeel van de plannen. Dit jaar of volgend jaar moet de eerste stedenbouwkundige opzet klaar zijn. De nieuwe wegen zijn hier onderdeel van.

Zo zien de plannen eruit: