Langdurige samenwerking kartbaan Lelystad en Sportbedrijf Lelystad

Foto: Fotostudio Wierd

Lelystad kent vele binnen- en buitensportaccommodaties waar inwoners in beweging kunnen komen. In parken, in bossen, op het water of net buiten Lelystad aan de Talingweg. Daar ligt al sinds 1994 een kartbaan die sinds 2013 in goede handen is van eigenaar Christian Snoek. Ook de komende 20 jaar blijft dat zo. Onder toeziend oog van wethouder Sport, Jack Schoone, hebben Christian Snoek en Eelco Derks, directeur-bestuurder van Sportbedrijf Lelystad, hun handtekening gezet onder een langdurig contract. Beide partijen garanderen zo de thuisbasis van de kartbaan en komen zo tegemoet aan de groeiende populariteit van de kartsport

Groeiende populariteit karten
“We merken bij Kartcentrum Lelystad de toenemende populariteit voor de kartsport natuurlijk enorm. Met Max Verstappen die, net als de andere Formule 1 coureurs, begonnen is met karten, is de sport en de kartbaan populairder dan ooit”, vertelt Christian Snoek. “Met onze verlengde samenwerking met Sportbedrijf Lelystad kunnen  Lelystedelingen, maar natuurlijk ook mensen vanuit de regio, blijven genieten van het karten”. De buitenkartbaan is maar liefst 735 meter lang en 8 meter breed. “Volop kansen dus voor mooie inhaalraces en echte wedstrijden op hoog niveau”, aldus Snoek. De kartbaan heeft ruime openingstijden en biedt talloze arrangementen voor jong tot oud.

Sport, bewegen en plezier
Na de ondertekening van het langlopende contract was de ereronde op de buitenkartbaan voor directeur-bestuurder Eelco Derks en wethouder Jack Schoone. Voor de nieuwe directeur-bestuurder van het Sportbedrijf een mooie kans om weer een activiteit op Lelystadse bodem te doen. “Lelystad kent tal van unieke en mooie sportvoorzieningen. De kartbaan nabij het vliegveld is daar één van om sport, bewegen en plezier te beleven”, aldus Eelco Derks.