Nieuwe brug over Middendreef wordt ‘Nelson Mandelabrug’

De nieuwe fiets- en wandelbrug over de Middendreef wordt vernoemd naar Nelson Mandela. Dat heeft het gemeentebestuur van Lelystad besloten.

Deze ‘Nelson Mandelabrug’ ligt tussen de Landstrekenwijk en het campusgebied van Porteum. De verbinding moet onder meer de veiligheid van scholieren verbeteren, want nu steken zij de drukke Middendreef over om op de campus te komen.

Vertraging
De gemeente liet onlangs weten dat de verbinding in juni helemaal klaar moet zijn. Eigenlijk had de brug in maart al klaar moeten zijn, maar de aanleg duurde twee maanden langer door corona en door een vertraagde levering van de materialen.

Door de brug te vernoemen naar de inmiddels overleden Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder zegt het college te voldoen aan een voorstel van Mooi Lelystad. De politieke partij kwam met het plan om een straat of plein de naam van Nelson Mandela te geven