Skaters positief over komst nieuw skatepark

Een groep skaters uit Lelystad is positief over de mogelijke komst van een nieuw skatepark in de stad. Dinsdagavond spraken raadsleden over een skateplek in het Woldpark. Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt vóór de komst van het skatepark te zijn. “Ik vind dat het super goed ging”, zegt één van de skaters na afloop van de vergadering.

De skaters waren naar het stadhuis gekomen om daar te luisteren naar de vragen van de raadsleden. “We doen er alles aan om het nieuwe skatepark voor elkaar te krijgen”, vertelt een van hen. Met een step, skateboard en inline-skates rolden de jongeren de vergaderzaal binnen. Hoewel de raad nog geen knoop heeft doorgehakt, verwachten de skaters wel dat het park er komt. “Ik hoop wel dat bij de volgende vergadering uiteindelijk wel een keuze wordt gemaakt.”

Als het aan wethouder Jack Schoone ligt, komt het nieuwe skatepark er snel. Hij voegt er aan toe dat de gemeente zorgvuldig met de omwonenden over de plannen gaat praten. Als de raad akkoord gaat, verwacht de wethouder met twee jaar een nieuw park gereed te hebben.