Raad Lelystad buigt zich over bonte verzameling van voorstellen

  • door
Leefbaar Lelystad wil dat de vernieuwde Agorahof na oplevering wordt hernoemd tot ‘Hans Gruijtersplein’, als eerbetoon aan de eerste burgemeester van Lelystad. Archieffoto: Egbert Voerman

De Lelystadse gemeenteraad heeft zich afgelopen dinsdag in een eerste termijn over de begroting voor komend jaar gebogen. Op dinsdag 15 november wordt daar een tweede avond aan besteed en zal de gemeenteraad hoogstwaarschijnlijk instemmen met die begroting. Traditioneel gebeurt dat wel met een goot aantal grote en kleinere wijzigingen, want veel partijen hebben naast de plannen van het college van burgemeester en wethouders ook eigen voorstellen die men wil verwezenlijken. In dit artikel een willekeurige greep uit die voorstellen.

– ChristenUnie, GroenLinks en Jong Lelystad willen dat de eigen bijdrage voor de kraamzorg uit de bijzondere bijstand vergoed wordt voor mensen die die bijdrage eigenlijk niet kunnen betalen en daarom afzien van kraamzorg of er eerder mee stoppen. Men is bang dat vanwege de inflatie en stijgende energieprijzen meer vrouwen zullen afhaken. Op dit moment zij dat er twee tot drie per maand. Het voorstel zou zo’n 12.500 euro per jaar gaan kosten.