Campagne Gebruik Energie Slim

Vrijdag 9 oktober is de campagne Gebruik Energie Slim in Lelystad van start gegaan. De campagne informeert bewoners over de mogelijkheden om energie te besparen in de eigen woning. Als start van de campagne is er voor inwoners een gratis energiebespaar-bag beschikbaar zolang de voorraad strekt. Wethouder Jack Schoone van Leefbaar Lelystad nam de eerste energiebespaar-bag in ontvangst.

Campagne Gebruik Energie Slim van start
Het Energieloket Flevoland gaat samen met de gemeente Lelystad bewoners in Lelystad helpen bij het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. Dit is mogelijk door de ‘regeling reductie energiegebruik’ van de rijksoverheid (RRE). Doel is het stimuleren van energiebesparende maatregelen in woningen, zodat de CO2-uitstoot vermindert.

Energie slim gebruiken
De campagne bestaat uit een aantal acties, waarin mogelijkheden onder de aandacht worden gebracht om energie te besparen. Wethouder duurzaamheid Jack Schoone: “Energie slim gebruiken willen we allemaal. Isoleren, gebruik van ledlampen en zonnepanelen zijn voorbeelden van goede maatregelen om je woning energiezuiniger te maken. Het is een logische stap op weg naar het gebruik van nieuwe energiebronnen.“

Een van de acties is de gratis energiebespaar-bag. Inwoners van Lelystad kunnen een gratis energiebespaar-bag ophalen bij het Energieloket Lelystad (zolang de voorraad strekt) met onder meer radiatorfolie, tochtstrip en LED verlichting. Inwoners kunnen daarmee thuis gelijk aan de slag met het besparen van energie.

Onafhankelijk energieadvies
Het energieloket Lelystad geeft onafhankelijk energieadvies. Meer informatie is te vinden op www.energieloketflevoland.nl/contact