Heropening Trimbaan in Paardenbos

Wethouder Schoone (Leefbaar Lelystad) en Sportbedrijf Lelystad hebben op zondag 11 april de trimbaan in het Paardenbos in Lelystad heropend. Na de opening brengt Batavia Swim de jeugdleden en jongvolwassenen in beweging op de gerenoveerde trimbaan.

Sportclinic Batavia Swim
De zwemvereniging beweegt zelf al geruime tijd in de natuur: ‘Het is voor ons lastig dat we al enige tijd niet in het zwembad onze lessen kunnen verzorgen. Als vereniging staan wij echter niet stil en doen we er alles aan om onze leden te laten bewegen en op een leuke manier de coronaperiode door te laten komen. Sporten in de buitenlucht doen we daarom met veel plezier. In de toekomst gaan wij zeker vaker gebruikmaken van de trimbaan’, vertelt Roel van der Schee van Batavia Swim.

Zwemleraren hebben trimbaan opgeknapt
De trimbaan aan de Runderweg heeft een flinke opfrisbeurt gekregen. In samenwerking met de zweminstructeurs van Sportbedrijf Lelystad is lavazand aangebracht, zodat de grond onder de hindernissen wat steviger is geworden. Ook zijn alle onderdelen van het parcours schoongespoten. Volgens Marcel van Stralen, projectleider buitensportaccommodaties bij Sportbedrijf Lelystad, is de trimbaan een echte super gelegenheid om lekker bezig te gaan in de vrije natuur.

Locatie met meer mogelijkheden tijdens corona
De trimbaan is daarnaast één van de sportlocaties die ook volwassenen vanaf 27 jaar en ouder weer wat meer mogelijkheden biedt. Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Evenementen, vertelt: ‘Volwassenen mogen op dit moment met maximaal 2 personen op 1,5 meter buiten sporten. Op sportaccommodaties en daarvoor aangewezen locaties, waaronder de trimbaan in het Paardenbos, mag men met maximaal 4 personen op 1,5 meter bewegen. Dit biedt voor Lelystedelingen weer wat meer mogelijkheden om in deze moeilijke tijd samen te gaan bewegen. Voor inwoners tot en met 26 jaar geldt dat zij ook in grotere groepen onder begeleiding gebruik mogen maken van de trimbaan’.