Rollercoaster met dank aan …

Wim

Daar zit ik dan zondagochtend om 07.34 en het lijkt of ik in een rollercoaster beland ben.
Het afgelopen jaar, wat ik wederom begon als raadslid namens Leefbaar Lelystad en wat net op de helft is,  is zeker heftig te noemen gezien het feit dat ik vanaf 06 juli 2020 als wethouder van deze prachtige gemeente aan de slag mag gaan.
Natuurlijk niet zonder slag of stoot en er ging heel wat aan vooraf…
Eerst corona en de anderhalve meter afstand, ouderen zonder bezoek van dierbaren, zorgpersoneel welke op hun tenen hebben gelopen en dat nog steeds doen en dan ook nog eens een crisis binnen de gemeenteraad.
Twee wethouders werden door hun partij teruggefloten,  digitaal vergaderen wat voor iedereen even wennen was en stemmingen die niet vlekkeloos verliepen. Het werd druk voor de raadsleden en twintig uur werd dertig uur en in sommige gevallen veertig uur om het allemaal bij te houden.
Ook de Omroep en de Flevopost zaten er bovenop en kwamen met de wildste verhalen. Zo zou ik rollebollend over straat gaan met Luc Baaten van de Inwoners Partij en konden we elkaars bloed wel drinken. Hier moest koffie gedronken worden en zowel Luc als mijn persoon zijn dat ook gaan doen.
Hieruit ontstond een mooie samenwerking welke voor vele verrassingen gezorgd heeft.
Maar de crisis in het college bleef maar voortduren”, die partij wilde niet met die partij en zo ging het maar door. Tot grote frustratie van Ina Adema welke uiteindelijk de volgende boodschap meegaf aan  alle partijen….
“Stap over uw schaduw heen”
Luc en mijn persoon besloten de handen in elkaar te slaan en ons ook aan te bieden, zonder een pakket van eisen maar met frisse moed om aan de onderhandelingen te beginnen.
U heeft het allemaal kunnen volgen in de media en zo leuk om even te vermelden dat de linkse partijen zelfs met ons wilde samenwerken om tot een coalitie te komen.
Maar soms is genoeg  genoeg  en vooruitkijkend in de toekomst kan ik zeggen we hebben het op onze eigen manier gedaan.  Geheel in stijl en overeenkomend met de verkiezingsuitslag van twee jaar geleden.
We hadden eindelijk een nieuw college met drie nieuwe wethouders, Luc Baaten, Madelon van Noort en mijn persoon Jack Schoone.
We konden een klein feestje vieren samen met de overige twee wethouders John van den Heuvel en Janneke Sparreboom maar dit feestje eindigde abrubt.
Het noodlot sloeg toe en  wij kregen het afschuwelijke nieuws te horen dat wethouder John van den Heuvel plotseling tijdens zijn slaap was overleden, een klap die we nog steeds niet te boven zijn.
Binnenkort dus wederom opzoek naar een wethouder namens de SP, die ik vanaf deze positie veel succes toewens in deze ook voor hen moeilijke tijd.
Als u nu denkt met alle kracht aan de slag, géén hobbels meer en gaan met die banaan , de raad met vakantie en de burgemeester kan weer gerust gaan slapen, dan gooit diezelfde burgemeester er heel plotseling, en nog in haar eerste termijn,  het bijltje erbij neer.
Zij wordt commissaris van de Koning in Brabant, een functie die zij ambieerde en geef haar eens ongelijk.
Maar wat zullen wij haar gaan missen.
Ja mensen met al die veranderingen, en de veranderingen die er nog aankomen zal het nooit meer hetzelfde zijn.
We gaan op zoek naar een nieuwe burgemeester, met een geweldige ploeg enthousiaste mensen waaronder natuurlijk Leefbaar Lelystad  en de Inwonerspartij beiden met een nieuw raadslid, Simon van Erk voor de Inwoners Partij en Jos Erbé voor Leefbaar Lelystad.
Ik dank u voor het in ons gestelde vertrouwen en wij beloven u het zeker waar te maken.
Ik als wethouder samen met de raadsleden van Leefbaar Lelystad.
Maar uiteindelijk als één raad en college.
Luctor et Emergo
Jack Schoone, wethouder
tel. nr 0613512181

j.schoone@raadvanlelystad.nl