Perikelen rondom Werkeiland bouw twee appartementengebouwen

Mocht de gemeenteraad besluiten het bestemmingsplan te wijzigen, zodat de twee geplande appartementen gebouwen niet door kunnen gaan dan zal volgens Wethouder Schoone de te verwachten schadeclaim tussen de 1,8 en 6,4 miljoen liggen.

Twee plannen
Op het voormalig werk. eiland staan twee appartementen gebouwen gepland. De ene van projectontwikkelaar ‘Veldboom Vastgoed’ en de andere van ‘LEVAGO’ Deze plannen zorgen voor veel beroering bij bewoners en de politiek. Het lijkt erop dat ‘Veldboom Vastgoed’ niet doof is geweest voor de bezwaren van omwonenden door de plannen aan te passen door in plaats van de geplande 29 appartementen er nu 23 te bouwen, met als gevolg dat het gebouw minder hoog wordt.
LEVAGO lijkt geen oor te hebben voor de bezwaren van omwonenden. Mogelijk zou de wethouder nog eens in overleg kunnen gaan met LEVAGO en de mogelijkheid onderzoeken of er iets meer aan de bewonersbezwaren tegemoet kan worden gekomen. Overigens staan de plannen niet op gespannen voet met het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan.