De Lelylijn is niet opgenomen in de shortlijst van infrastructurele miljarden van het Groeifonds van het ministerie.

Het Nationaal Groeifonds, waarin voor de periode 2021-2026 een bedrag van 20 miljard euro voor kennisontwikkeling, (slimme) infrastructuur en innovatie is gereserveerd, werd onlangs in het programma Buitenhof door staatssecretaris Stientje van Veldhoven nadrukkelijk gelinkt aan de Lelylijn. “Ik vind het een goed project voor het Groeifonds”.
Maar helaas, op het lijstje van dit kabinet prijken vooral projecten in de Randstad. Leefbaar Lelystad zag dit wel aankomen maar is desalniettemin wel weer teleurgesteld in de landelijke politiek.

Wij zijn benieuwd welke landelijke kabinetspartijen de LELYLIJN wel in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen, zodat deze in het nieuwe regeerakkoord, na de verkiezingen van 17 maart, kan worden opgenomen.

Het bestuur