“HET HART VAN ONZE MOOIE STAD”

EEN BRUISEND EN LEVENDIG STADSHART OFTEWEL…

           “HET HART VAN ONZE MOOIE STAD”

Het moge duidelijk zijn dat heel wat fysieke winkels het, vanwege corona,  de afgelopen jaren moeilijk hebben gehad en nog steeds bezig zijn om hier weer bovenop te komen.

Het online shoppen heeft sporen achtergelaten en ik moet toegeven dat ik ook schuldig hieraan ben en regelmatig op internet surf opzoek naar koopjes en artikelen die niet in Lelystad verkrijgbaar zijn.

Dus vinden wij van Leefbaar Lelystad het tijd worden om onze lokale winkels te steunen en te ondersteunen en zeker wat extra aandacht vanuit de politiek verdienen want deze lokale ondernemers zijn belangrijk voor onze mooie stad.

Dus boeren, burgers en buitenlui laten we de weg naar ons stadshart weer gaan betreden en onze ondernemers steunen waar het mogelijk is want deze winkels vervullen ook nog eens een belangrijke rol in onze samenleving.

Door het ondersteunen van diverse evenementen en activiteiten zoals de Sinterklaasintocht, Vader en Moederdag, de kofferbakmarkten, Plantjesmarkt een Braderie en niet vergeten de Lichtjesparade aan het eind van het jaar…..

En dat kan alleen maar door uw komst naar het stadshart, uw besteding bij de ondernemers, want blijft dat weg dan geen omzet en ook geen ruimte om evenementen te organiseren of verenigingen en activiteiten te sponsoren.

Want samen zijn we sterk.

Leefbaar Lelystad maakt regelmatig een praatje met diverse ondernemers om te horen waar zij tegenaan lopen en waar nodig de politiek behulpzaam kan zijn. Niet door wederom een centrum-manager aan te stellen, of beroep te doen op mensen of instanties van buitenaf aangezien wij voldoende expertise in huis hebben om dit zelf te regelen.

Wij proberen een vinger aan de pols te houden en te ondersteunen waar mogelijk is maar kunnen dit niet alleen.

Zoals reeds gezegd hebben de ondernemers een zware tijd achter de rug. Door hen de juiste loketten te wijzen was het mogelijk hun toko open te houden maar daar is natuurlijk niet alles mee goedgemaakt.

Er moet meer beweging komen in de winkelstraten en ondanks dat het fysieke winkelen weer aantrekt is het gedrag van de consument wel aan het veranderen, althans dat is wat wij vernemen uit de gesprekken met de ondernemers.

Ook hebben zij te maken met de stijgende inkoop, huur en personeelskosten- en om dat te kunnen opvangen moet er meer omzet tegenover komen te staan.

Dus daarom ook dit betoog en het verzoek aan U om vooral lokaal in ons mooie Stadshart te winkelen, al is het maar een keer in de week.

Aan het huidige winkelaanbod in Lelystad hoeft het zeker niet te liggen. In het centrum vind je winkels voor fashion en lifestyle, maar ook diverse {vers} speciaalzaken en ook toeristen weten de weg naar dit stadshart te vinden.

Al kan dit nog beter geregeld worden en kan een samenwerking met Bataviastad hiervoor belangrijk zijn.

Tot slot van dit betoog

Wil je weer een bruisend stadshart, activiteiten en drukke winkelstraten doe dan ook een duit in het zakje en geef uw steun door zo af en toe een aankoop te doen bij de lokale winkelier. Je steunt hiermee niet alleen de ondernemer en zijn of haar gezin maar helpt ook mee om de lokale activiteiten mee te betalen.

Geef eens een like of plaats een reactie op Facebook en/of Instagram en breng hiermee uw favoriete winkel bij uw volgers onder de aandacht.

Samen zijn we sterk

Samen zorgen we weer voor een bruisend stadshart

SAMEN

Samen met Leefbaar Lelystad op weg naar

     “HET HART VAN ONZE MOOIE STAD”

Door pureveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *