Door Wim Botter

Goedemorgen vrienden op facebook en Instagram

Goedemorgen collega’s politieke zaken en alle anderen die ik nog niet genoemd heb in mijn intro….

Hier ben ik weer uitgeslapen en bijgekomen van een heftige vergadering gisteravond in de politieke arena van onze gemeente raad.

Het ging er heftig aan toe tijdens de behandeling van het regenboog beleid 2023-2026 en het was alsof ik weer terug in de tijd was, naar de jaren zestig, zeventig van de vorige eeuw, na heftige uitspraken van sommige politici die totaal niet weten waar ze over spreken….

Ik ben daar uiteraard tegen in gegaan en heb ze ook niet gespaard in mijn commentaar en getracht dit op een zo net mogelijke manier te doen hetgeen mij ook wel gelukt is.

Helaas mocht mijn inzet (Leefbaar Lelystad) en de inzet van de PvdA, Mooi Lelystad en Groen links niet genoeg zijn en werden het mede door ons ingediende amendement van Mooi Lelystad en de door ons en groen links mede ingediende motie van de PvdA niet aangenomen.

Na afloop nog wat leuke gesprekken hierover gevoerd en dat is hetgeen wat politiek ook weer zo boeiend maakt.

Maar dat er nog werk aan de winkel is op het gebied van acceptatie en discriminatie moge duidelijk zijn.

Maar dat was nog niet alles want ook het stadshart kwam nog even aan bod door mijn mondelinge vragen hierover en wederom geen duidelijke antwoorden gekregen.

Dit heeft mij (Leefbaar Lelystad) doen besluiten om schriftelijke vragen te gaan stellen en de onderste steen boven te halen voor wat betreft de werkwijze van dit college inzake deze portefeuille.

We zijn lang genoeg om de tuin geleid en met een kluitje het riet in gestuurd.

Die tijd is voorbij en de strijd wat mij betreft nog zeker niet gestreden.

Vandaar de vrolijke foto bij dit bericht met een regenboog 🌈 paraplu ☂️ op het 🌈 regenboog pad en hoe leuk misschien ook nog wel een regenboog plein hier ergens in Lelystad want we zijn toch niet voor niets regenboog 🌈 gemeente.

Ik zie sommige wenkbrauwen zich nu gaan fronsen na het lezen van dit speciale ochtendgroetje woensdag 29 maart….

Ik heb dat gisteravond al gedaan tijdens de vergadering en nu mijn hart gelucht….

We blijven lachen ❤️❤️❤️

Door pureveen